έκθεση

Πώς οι μικρές ανθρώπινες χειρονομίες διαμορφώνουν το αστικό τοπίο;

Πώς αλλάζει η εικόνα της πόλης αν αλλάξει ο τρόπος που τη βλέπουμε;

Η πρώτη ατομική έκθεση του Λουκά Μπαρτατίλα με τίτλο «Αστικές Λεπτομέρειες. Τρέχουσες σκέψεις επί της Πατησίων» (Urban Details. Ongoing reflections on Patission str.), με κεντρικό άξονα την οδό Πατησίων, εξερευνά τα παραπάνω ερωτήματα μέσα από εννοιολογικές φωτογραφικές εγκαταστάσεις.

Η αφήγηση, στρέφοντας το βλέμμα σε μια “ξεχασμένη” αρτηρία της Αθήνας, ξεκινά με την ανάγνωση του δρόμου μέσα από τα πολλαπλά του επίπεδα, ως αφιλτράριστη και σχεδόν χαοτική πληροφορία. Από εκεί περνά στην παρουσίαση αστικών λεπτομερειών κοινωνικού και χωρικού χαρακτήρα μεταβαίνοντας έτσι από το χώρο στον άνθρωπο. Το έργο ολοκληρώνεται με τη δημιουργία ενός “αστικού σαλονιού” -μιας πλατφόρμας διαλόγου- και μιας σειράς παράλληλων εκδηλώσεων (περίπατοι, ομιλίες, συζητήσεις), που φιλοδοξούν να ενισχύσουν τις πρακτικές διατοπικής συναλλαγής μεταξύ των κατοίκων της πόλης και να ενεργοποιήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με αυτή.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο ισόγειο ενός άδειου κτιρίου του δρόμου, το οποίο επανενεργοποιείται σε προσωρινό εκθεσιακό χώρο (temporary showroom).

Υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA